Praznik rada proslavimo doma i nastavimo pozitivan trend smanjenja zaraze korona virusom!

Slika /vijesti/2020/FOTO-ostani%20doma%20admin.jpg

Svim građanima koji će poštovati propisane mjere i ovaj vikend ostati u svojim domovima zahvaljujemo i ujedno čestitamo 1. svibanj, praznik rada. Svojim odgovornim ponašanjem sigurno će pridonijeti pozitivnom trendu smanjenja zaraze korona virusom

FOTO: MUP, Ilustracija

Uz produženi vikend i obilježavanje Međunarodnog praznika rada koji je pred nama, još jednom zahvaljujemo građanima koji se pridržavaju mjera  iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesene u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom.
 
Iako se u našim krajevima 1. svibanj, praznik rada tradicionalno obilježavao različitim javnim okupljanjima i skupovima na otvorenom, ove godine tijekom epidemije COVID-19 to nije moguće.  Stoga naglašavamo važnost pridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima ( trgovi, rive, parkovi, plaže i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba)
 
Kako bi smanjili mogućnost da se na spomenutim prostorima istovremeno nalazi više osoba, pozivamo građane da se na istima ne zadržavaju te da prilikom kretanja poštuju preporučenu fizičku udaljenost i pridržavaju se svih propisanih mjera zaštite. Osobito je potrebno tih mjera zaštite se pridržavati prilikom odlaska u trgovinu ili na tržnicu.
 
Kao i prethodnih tjedana, policijski službenici će na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske nadzirati provođenje ove, ali i svih drugih odluka, prvenstveno da bi upozorili i uputili građane na  odgovorno ponašanje i poštivanje propisanih mjera. K tome će i pojačano nadzirati promet na cestama radi zaštite svih sudionika u prometu, osobito onih iz najranjivijih skupina (djeca, pješaci, motoristi)
 
Svim građanima koji će poštovati propisane mjere i ovaj vikend ostati u svojim domovima čestitamo 1. Svibanj, praznik rada i zahvaljujemo što će svojim odgovornim ponašanjem postati uzorom svim ostalim građanima. Pritom će zasigurno sačuvati svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih, ali i onih koji u isto vrijeme djeluju u otežanim uvjetima radi njihove dobrobiti: zdravstveni djelatnici, policijski službenici, djelatnici civilne zaštite, volonteri…
 
Uz poruku #Ostanite doma – zahvaljujemo na razumijevanju i povjerenju!

Stranica