PP Rab – Dan policije obilježen nizom događanja

Slika /PU_PG/Dan policije/2018/PP Rab-mala.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska, Hrvoje Hodak

Dan policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila, u petak 28. rujna obilježen je nizom događanja upriličenih na području Policijske postaje Rab.

Događanja su organizirali djelatnici  Policijske postaje Rab i Udruge umirovljenika MUP-a Rab kako bi građanima sa svog područja, po prvi put na ovaj način što bolje predstavili rad policije, rezultate rada, ali i prioritete u narednom razdoblju.

Obilježavanje je započelo u jutarnjim satima ispred zgrade Policijske postaje Rab gdje su se policijski službenici i umirovljenici družili sa svojim najmlađim sugrađanima, predstavljajući djeci predškolskog i školskog uzrasta policijska vozila, motocikl, dio opreme za javni red, zatim opremu i sredstva koju u svom radu koristi prometna policija, kriminalistička policija i drugo te im podijelili letke s korisnim preventivnim savjetima za samozaštitu od najčešćih kažnjivih radnji. Djeca i učenici su s velikim zanimanjem i uz brojna pitanja razgledali  izložena vozila i opremu te se slikali za uspomenu na dan u kojem su u policijskim službenicima stekli nove prijatelje, kojima se u svakom trenutku mogu obratiti s povjerenjem.

Obilježavanje je nastavljeno poslijepodne minutom šutnje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika u parku Boškopini te prigodnom svečanošću u rapskoj Gradskoj vijećnici. U svom obraćanju načelnik Policijske postaje Rab Stjepan Boban, podsjetio je na ulogu i doprinos policijskih službenika s rapskog područja u Domovinskom ratu. U nastavku obraćanja istaknuo je statističke pokazatelje za osam mjeseci ove godine koji ukazuju na bolje rezultate u odnosu na isto razdoblje prošle godine, primjerice u domeni imovinskog kriminaliteta i prometa. Kao jedan od glavnih prioriteta u narednom razdoblju izdvojio je rad na suzbijanju kažnjivih radnji iz domene zlouporabe droga.

Načelnik Boban zahvalio se predstavnicima Grada Raba i Općine Lopar na dobroj suradnji te predstavnicima DVD-a Rab i Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije - Ispostava Rab uručio zahvalnice za izuzetan doprinos u suradnji na poduzimanju mjera radi ostvarenja sigurnosti građana i imovine.

Dobar odaziv građana i podrška predstavnika lokalne samouprave događanjima održanim povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila pokazatelj su dobrog sigurnosnog stanja i uključenosti policije u život lokalne sredine u kojoj djeluje.



Pisane vijesti