PP Čabar sudjelovala u projektu "Sekunda koja mijenja život"

Slika /vijesti/2018/%C4%8CABAR-PREV-RAD-29.11.-MALA.jpg

U Čabru je održana radionica u sklopu projekta „Sekunda koja mijenja život“ i  uz sudjelovanje policijskog službenika Policijske postaje Čabar  

FOTO: PU primorsko-goranska

Jučer, 28. studenoga 2018. godine  u Srednjoj školi „Vladimir Nazor“ u Čabru održana je radionica u sklopu projekta „Sekunda koja mijenja život“  uz sudjelovanje djelatnika policijske postaje Čabar.

Riječ je o projektu prometne preventive koji već dugi niz godina provodi  Auto klub Rijeka, a u radionicama koje se provode sudjeluju i prometni policajci Policijske uprave primorsko-goranske.  Pripremljen je za učenike završnih razreda srednjih škola s ciljem upoznavanja i educiranja učenika o mogućim rizicima u prometu na cestama, a time i sprječavanja i smanjivanja neželjenih posljedica. Naime, mladi vozači su jedna od ugroženijih kategorija sudionika u prometu čemu svakako doprinosi i i njihovo neiskustvo, ali i precjenjivanje vlastitih mogućnosti, sklonost poduzimanju rizičnih radnji  te vožnja pod utjecajem alkohola.

Policijski službenik iz Policijske postaje Čabar Antun Resman, održao je učenicima 4. razreda radionicu na kojoj ih je upoznao s  obvezom poštivanja prometnih propisa, s uzrocima i posljedicama prometnih nesreća te s ostalim čimbenicima u prometu koji mogu dovesti do tragičnih ishoda.  Cilj provedbe ovakve vrste radionica je podizanja razine prometne kulture mladeži i smanjenja stradavanja u prometnim nesrećama. 

U radionici su uz policijskog službenika sudjelovali i viši medicinski tehničar Milan Lazarević iz Zavoda za hitnu medicinu PGŽ i Tomislav Šepić iz Auto kluba Rijeka  koji su predstavili projekt i njegovo značenje u prevenciji najtežih prometnih nesreća.


Stranica