Poziv građanima: Predložite lokacije za nadzor brzine

Slika /A%20Nove%20Fotke/Brzina01-novo.JPG

U  pripremi 24-satne akcije  nadzora brzine razmotrit će se svi zaprimljeni prijedlozi građana

FOTO: ilustracija

Pozivamo građane da od 1. do 10. travnja  predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske.
 
S naznakom  „Prijedlog lokacije nadzora brzine“,  građani u navedenom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge  na adresu elektroničke  pošte:  primorsko-goranska@policija.hr.
 
Zaprimljeni prijedlozi građana bit će razmotreni te će se izabrati one lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju  nadzora brzine kretanja vozila, koja će biti provedena 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata.
Akcija će se provesti ne samo na području ove Policijske uprave, već i na području cijele države i drugih zemalja Europske unije.

Naime, nepropisna brzina i  brzina neprimjerena uvjetima jedan je od najčešćih uzroka prometnih nesreća i stradavanja u prometu.
 
Stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija te u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Stranica