Požari

Slika policija05.jpg

U razdoblju od 15. do 16. prosinca na području ove Policije uprave zabilježena su tri požara na građevinama. Tako je 15. prosinca oko 22 sata izbio požar na četvrtom katu stambene zgrade u Rijeci, u Ulici Braće Cetina kbr. 4. Vatrogasci JVP Rijeka ugasili su požar, a policija je ujutro 16. prosinca obavila očevid. Očevid je pokazao da je požar uzrokovao prijenos topline sa svijeće n

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 15. do 16. prosinca na području ove Policije uprave zabilježena su tri požara na građevinama.

Tako je 15. prosinca oko 22 sata izbio požar na četvrtom katu stambene zgrade u Rijeci, u Ulici Braće Cetina kbr. 4. Vatrogasci JVP Rijeka ugasili su požar, a policija je ujutro 16. prosinca obavila očevid. Očevid je pokazao da je požar uzrokovao prijenos topline sa svijeće na zapaljivi materijal. Požarom je oštećen hodnik i spavaća soba s namještajem, dok je ostatak stana zacrnjen čađom. 50-godišnja vlasnica je lakše ozlijeđena, a materijalna šteta se još utvrđuje.

Dana 16. prosinca oko 11 sati dojavljeno je III. policijskoj postaji Rijeka da gori skladište mesnice u mjestu Čavle. Vatrogasci JVP Rijeka i Vežica te DVD Čavle i Jelenje ugasili su požar u kojemu je izgorjelo oko 200 četvornih metara krovne konstrukcije skladišta. Očevid su obavili policijski službenici u suradnji s inspektorom protupožarne zaštite koji je utvrdio da je požar izbio u prostoriji alatnice. Kao uzrok isključuje se namjerna ljudska radnja i tehnička neispravnost. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a točan iznos materijalne štete za koju je oštećen 56-godišnji obrtnik još nije utvrđen.

Naposljetku, 16. prosinca oko 20 sati u mjestu Križišće izbio je požar na krovištu obiteljske kuće u 80-godišnjeg vlasnika. Požar su ugasili vatrogasci JVP Vežica i DVD Kraljevica, te u njemu nije bilo ozlijeđenih osoba. U potpunosti je izgorjelo krovište kuće, a danas je na požarištu obavljen očevid. Policijski službenici su otkrili kako se toplina proširila s dimnjaka na grede krovne konstrukcije, prouzročivši požar. Osim krova koji je u potpunosti izgorio, uslijed gašenja oštećena je i stropna ploča. točan iznos materijalne štete se još utvrđuje.



Stranica