Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

  • Slika /vijesti/2020/Oluja%202020%20(1).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na spomen obilježju ispred zgrade Policijske uprave u znak sjećanja i poštovanja prema svim hrvatskim braniteljima poginulim i stradalim u Domovinskom ratu, položeno je cvijeće i zapaljenje su svijeće

FOTO: PU primorsko-goranska

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“,  u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj upriličena je prigodna svečanost. Na spomen obilježju ispred zgrade Policijske uprave u znak sjećanja i poštovanja prema svim poginulim policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske i svim braniteljima poginulim i stradalim u Domovinskom ratu, položeno je cvijeće i zapaljenje su svijeće. Počast su odali načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar sa suradnicima, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata,  Specijalne jedinice policije Rijeka, USPDR „Ajkula“ i IPA-e.
Prigodnim riječima i zajedničkom molitvom s djelatnicima Policijske uprave, poginulih i stradalih hrvatskih branitelja prisjetio se policijski kapelan Kapelanije sv. Vid, Pavao Mokri, istaknuvši: „I dok gore zapaljene svijeće ovdje ispred spomenika, neka se i naša molitva uzdiže pred Stvoritelja svih nas za poginule i pokojne, za naš narod, za sve nas – da u nevjerojatnom zajedništvu i snazi koja nije mrzila, ni druge ni sebe prije 25 godina, ponovo zasja ta snaga i to zajedništvo u borbi za dobro svih nas koji živimo u ovoj lijepoj nam domovini Hrvatskoj“.
Sutra, 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, izaslanstvo Policijske uprave primorsko-goranske pridružit će prigodnom programu obilježavanja 25. godišnjice VRO Oluja "Zajedno u ratu-zajedno u miru, 1995-2020“ u organizaciji USPDR "Ajkula". U sklopu obilježavanja zajedno s predstavnicima državnih institucija, lokalne uprave  i samouprave i drugim izaslanstvima položit će vijence i zapaliti svijeće u Aleji poginulih branitelja i Središnjem križu na Centralnom gradskom groblju Drenova u Rijeci te na Mostu hrvatskih branitelja.


 

Stranica