Potpisan Sporazum o suradnji TZ Kvarner i PU primorsko-goranske

Slika Mdjnrdno_prtkl/spoopa-mala.jpg

Foto: Ilustracija

U sklopu „Kvarnerskog dana turizma 2012“, u Opatiji je danas svečano potpisan Sporazum o suradnji Turističke zajednice Kvarnera s Policijskom upravom primorsko-goranskom, uz nazočnost o. d. župana Primorsko-goranske županije i predsjednika TZ Kvarnera, prof. dr. sc. Vidoja Vujića i glavnog ravnatelja policije Ministarstva unutarnjih poslova RH, gospodina Vlade Dominića. Sporazum su potpisale direktorica TZ Kvarnera, dr. sc. Irena Peršić Živadinov i načelnica PU primorsko-goranske mr. sc. Senka Šubat.

Riječ je o sporazumu čija je svrha unapređenje sigurnosti domaćih i stranih gostiju, kao i pružatelja ugostiteljskih usluga, kao jedan od najvažnijih preduvjeta uspješnosti u turizmu. To je ujedno i nastavak višegodišnje uspješne suradnje, a posebice u dijelu pripreme turističke sezone i podizanja sigurnosti gostiju i mjera samozaštite gospodarskih subjekata u turizmu.

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić istaknuo je kako turisti ne biraju nužno atraktivne, senzacionalne i trendovske, nego u prvom redu sigurne turističke destinacije. Podsjetio je na uspješni projekt „Sigurna turistička sezona“, koji je prerastao svoje bilateralne početke te je postao europski i međunarodni primjer dobre policijske prakse. Navedeni projekt preuzele su ubrzo i druge europske zemlje, pa tako danas hrvatske skijaše u Europi, s domaćim policajcima čuvaju i hrvatski policijski službenici.

U sklopu navedenog događanja, podijeljena su i priznanja „Djelatnik godine“ osobama koje su pobijedile u akciji „Volim Hrvatsku 2012“. Tako je priznanje za hvalevrijedan odnos prema gostima dobio i kontakt policajac Policijske postaje Rab - Dejan Dumić .



Stranica