​Policijski službenik Zoran Ivančević dobitnik odlikovanja Reda Danice hrvatske za 100 darivanja krvi

  • Slika /2022/ZI-GLAVNA-RED%20DANICE-25.5..jpg
  • Slika
  • Slika

Zoran Ivančević prvi put je krv darovao 1996. godine kao polaznik Srednje policijske škole u Zagrebu i u proteklih 25 godina krv je darovao više od 100 puta

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske
 
Jučer je u Uredu predsjednika Republike Hrvatske u Zagrebu održana protokolarna svečanost kojom je predsjednik Zoran Milanović uručio odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi, a koji su dosada krv darovali 75 i 100 puta.  
 
Između odlikovanih darivatelja je i policijski službenik Zoran Ivančević iz Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske. Za njegovih više od 100 darivanja krvi dodijeljeno mu je odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske.
 
Zoran Ivančević prvi put je krv darovao 18. rujna 1996. godine kao polaznik 3. razreda srednje policijske škole u Zagrebu na Policijskoj akademiji. Od toga dana redoviti je darivatelj i u proteklih 25 godina krv je darovao više od 100 puta.
 
 
U ime odlikovanih dobrovoljnih darivatelja krvi, zahvalio se policijski službenik PU ličko-senjske Danijel Bronzović koji je tom prigodom rekao kako su ponosni jer su svojim humanim činom dobrovoljnog davanja krvi doprinijeli potpunoj samodostatnosti i opskrbe zdravstva Republike Hrvatske s dovoljnim i sigurnim količinama potrebnih doza krvi. „Darivanje krvi human je čin čovjeka koji želi i može pomoći drugom čovjeku svojom krvi kao lijekom. Nama, koji smo krv dali 75 odnosno 100 i više puta, darivanje krvi je način života koji nas ispunjava i veseli jer smo nesebičnim darivanjem dijela sebe spasili mnoge živote, kao i vratili mnoge osmjehe na lica“.
 

Stranica