Policijski službenici održali predavanje u Pomorskoj školi u Bakru

Slika AKCIJE/SAM/sab-bakar_mala.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

Danas je u Pomorskoj školi u Bakru, održano predavanje u okviru preventivnog programa „Promocija sigurnosti i javnozdravstvene samosvijesti - SAM“, kojeg zajednički provode Policijska uprava primorsko-goranska i Nastavni Zavod za javno zdravstvo uz potporu Primorsko-goranske županije. Cilj programa je preventivno djelovanje na razvoj svijesti o štetnosti svih vrsta nasilja, poticanje učenika na pozitivne modele ponašanja, kao i približavanje rada policije učenicima i roditeljima. Također, potiče se učenike na partnerski odnos u razvijanju svijesti roditelja i nastavnika o nužnosti suradnje s policijom.

Predavanje su održali policijski službenici III. policijske postaje Rijeka - policijski službenik za prevenciju Dario Tonković i kontakt policajac za područje Grada Bakra - Muris Muminović. Prezentacija je obuhvatila prevenciju nasilja i ovisnosti, vandalizam, pojam kaznene odgovornosti, vršnjačko nasilje, opasnosti s Interneta itd. Izneseni su primjeri iz prakse, odnosno neke od opasnosti koje vrebaju mlađu populaciju. Mladim se željela poslati poruka da se pravovremenim reagiranjem i suradnjom mladih, roditelja, nastavnika, kao i cijelog društva vrlo efikasno mogu spriječiti najteže posljedice, što bi trebala biti dužnost svih onih koji žele dobro mladoj populaciji.

Predavanje je trajalo 60 minuta, a pratilo ga je 59 učenika i učenica četvrtih razreda nautičarskog i brodostrojarskog smjera, kao i smjera logistike i špedicije, uz ravnatelja škole.



Stranica