​Policijski službenici koji rade po kompenzacijskim mjerama uhitili krijumčara

Slika A%20Nove%20Fotke/policija%20natpis.JPG

Kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: ilustracija
 
U ponedjeljak, 5. lipnja oko 21.10 sati policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i krijumčarenja migranata  Policijske uprave primorsko-goranske na području Kikovice zaustavili su osobno vozilo, dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je krećući se u smjeru Rijeke upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin, dok su se u vozilu nalazila četiri strana državljana.
  
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vozač, sa stranim državljanima koji su na nezakonit način ušli u RH, u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi dogovorio njihov prijevoz do Rijeke te im na taj način omogućio nezakonit boravak i kretanje na području Republike Hrvatske, u čemu ih je spriječila policija.
 
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, protiv osumnjičenog 30-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Svi strani državljani podnijeli su zahtjev za međunarodnom zaštitom.
 
Također, noćas je autocesti na području Vrbovskog policija zaustavilo osobno vozilo kojim je upravljao državljanin Srbije prevozeći četvero stranih državljana. 
 
U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Stranica