Policijski službenici II PP Rijeka darovali krv

Ovoj hvale vrijednoj akciji se odazvalo 12 policijskih službenika od kojih je njih 10 darovalo krv. Policijski službenik Dolušić smatra da je krv jedan od najvećeg dara koju čovjek može pokloniti drugom pa ga je u ovom mjesecu darivanja upravo to potaklo da pozove svoje kolege policajce kako bi i ovom gestom pokazali da su u službi zaštite građana i naše zajednice

FOTO: PU primorsko-goranska 

Policijski službenici II policijske postaje Rijeka sudjelovali su jučer u dobrovoljnoj akciji darivanja krvi, koja je održana u Učeničkom domu „Podmurvice“ u Rijeci. Akciju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s Aktivima Podmurvice i Sveti Nikola s Turnića te s predstavnicima Učeničkog doma. Policijske službenike je samoinicijativno pozvao na darivanje pomoćnik načelnika za policiju II PP Dino Dolušić koji niz godina daruje krv, a jučer mu je bio već  21 put.

Ovoj hvale vrijednoj akciji se odazvalo 12 policijskih službenika od kojih je njih 10 darovalo krv. Policijski službenik Dolušić smatra da je krv jedan od najvećeg dara koju čovjek može pokloniti drugom pa ga je u ovom mjesecu darivanja upravo to potaklo da pozove svoje kolege policajce kako bi i ovom gestom pokazali da su u službi zaštite građana i naše zajednice.

Osim što su darivanjem krvi iskazali plemenitost i solidarnost, Dolušić i ostali policijski službenici vjeruju kako će svojim primjerom ohrabriti i druge kolege, ali i mlade osobe da postanu darivatelji te svjesni istinskog značenja humanosti i darivanja čovjeka.  

U akciji je inače ukupno prikupljeno 27 doza krvi, a pored policijskih službenika akciji su se pridružili i učenici Učeničkog doma te građani s područja Podmurvice .

Stranica