Policijski časnik i konzul pri Veleposlanstvu Japana posjetio PU primorsko-goransku

Slika vijesti/2022/Meada%20(2).jpg

Policijski časnik i konzul Shungo Meada pokazao je zanimanje za rad policije u cjelini te kazao da će u nastavku mandata nastojati doprinijeti većem broju dolazaka japanskih gostiju

FOTO: PU primorsko-goranska

Policijski časnik i konzul pri Veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj,  Shungo Meada, koji je na dužnost stupio u travnju ove godine, posjetio je jučer, 8. prosinca Policijsku upravu primorsko-goransku gdje se sastao s načelnikom Tomislavom Dizdarom i zamjenikom načelnika Policijske uprave, Harijem Brnadom.
 
Uvodno, načelnik Dizdar upoznao je policijskog časnika i konzula Meadu s ustrojem i područjem nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, kao i stanjem sigurnosti, posebice tijekom turističke sezone.
Načelnik Dizdar naveo je podatke o broju dolazaka i prijava japanskih turista na našem području, ali i druge podatke koji pokazuju da je sigurnost državljana Japana tijekom njihova boravka na vrlo visokoj razini. Naime, u proteklih pet godina na području ove Policijske uprave nije bilo državljana Japana koji su bili oštećeni bilo kojom kažnjivom radnjom, dok je tek nekoliko njih sudjelovalo u prometnim nesrećama s materijalnom štetom.
 
Također,  upoznat je i s podacima o broju državljana Japana koji se nalaze na području Policijske uprave, s  odobrenim stalnim ili privremenim boravkom, ili su u proteklih nekoliko godina do danas ovdje boravili i  radili.
 
Policijski časnik i konzul Shungo Meada pokazao je zanimanje za rad policije u cjelini te izrazivši zadovoljstvo susretom kazao da će u nastavku svog mandata nastojati doprinijeti većem broju dolazaka japanskih gostiju, a moguće i uključivanju policijskih službenika iz Japana u projekt „Sigurne turističke destinacije“.

Stranica