Policiji dao lažne podatke o počinitelju prekršaja u prometu

Slika A%20Nove%20Fotke/Kostrena-Edward%20(10).JPG

Policiji je dostavio lažne podatke o vozaču iako je znao da osoba čije podatke dostavlja nije upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja

FOTO; ilustracija

Crikvenička policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela davanje lažnog iskaza.

Osumnjičeni je pronađen oko ponoći 9.  srpnja kada ga je policija zaustavila u prometu na širem crikveničkom području te je utvrđeno da je za njim raspisana potraga zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela.

Naime, 73-godišnjak je u siječnju i ožujku ove godine upravljajući osobnim vozilom na području Jadranova počinio prometne prekršaje prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila. Naknadno je na traženje policije radi pokretanja prekršajnog postupka, dostavio lažne podatke o vozaču iako je znao da osoba čije podatke dostavlja nije upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja.

Time je počinio dva kaznena djela davanja lažnog iskaza, radi čega je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica