Policija u prekršajima zatekla vozače mopeda

Slika prometna09.jpg

Zatečena su dvojica 23-godišnjaka kod kojih je su utvrđeni prekršaji isteka važenja prometne dozvole mopeda te su upravljali mopedima prije stjecanja prava na upravljanje i nisu koristili zaštitnu kacigu

FOTO: Ilustracija

U ponedjeljak, oko ponoći policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka pri redovnom nadzoru prometa, kod benzinske postaje u Osječkoj ulici u Rijeci zatekli su više muških osoba s mopedima. Nakon što su vidjeli policiju, dvojica su pobjegla ostavivši mopede na mjestu događaja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su na benzinskoj postaji zatečena dvojica hrvatskih državljana starosti 23 godine kod kojih su utvrđeni prekršaji isteka važenja prometne dozvole mopeda te da su upravljali mopedima prije stjecanja prava na upravljanje i nisu koristili zaštitnu kacigu. Obojica su prekršajno sankcionirani prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Kod dvojice prekršitelja, koji su pobjegli i ostavili mopede, utvrđeno je da je navedenim vozilima isteklo važenje prometnih dozvola.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi utvrđivanja identiteta osoba koje su upravljale mopedima i njihovih vlasnika.

Ponovno upozoravamo vozače mopeda na poštivanje prometnih propisa i korištenje obvezne opreme (zaštitna kaciga), ali i korištenje registriranih i tehnički ispravnih vozila radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu.
 

Stranica