Policija savjetovala starije građane

  • Slika /Prevencija/2019/Brod%20Moravice%20(3).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Skupina kojoj policija poklanja posebnu pozornost su i građani starije životne dobi, koji su nažalost  česta meta počinitelja kaznenih djela.

FOTO: PU primorsko-goranska

Radi što bolje prevencije, zaštite i sigurnosti svih građana policija kontinuirano provodi niz aktivnosti namijenjenih građanima raznih dobnih skupina. Jedna od skupina kojoj policija poklanja posebnu pozornost su i građani starije životne dobi, koji su nažalost  česta meta počinitelja kaznenih djela kao što su razne prijevare, krađe i slično. Kako bi se smanjila mogućnost da stariji građani budu oštećeni nekim od kaznenih djela policija ih nastoji na odgovarajući način informirati i educirati.
U tu svrhu, jučer 25. studenoga nastavljene su preventivne aktivnosti policije na području Gorskog kotara. Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Dario Tonković i Toni Stanić i  kontakt policajac iz Policijske postaje Delnice, Renato Jurković  u suradnji sa Snježanom Krizmanić ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Delnice, obišli su pet starijih domaćinstava na području Općine Brod Moravice u mjestima Gornji Kuti, Lokvica i Gornja Dobra.
U ugodnom i korisnom druženju s domaćinima starije životne dobi, odgovarali su na njihova pitanja i savjetovali ih o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta. Osim savjeta i pouke kako prevenirati najčešća kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem), upoznali su ih i s aktualnostima iz domene prometa, upravnih poslova, zaštite osobnih podataka i drugo.
U znak pažnje, suradnje i prijateljstva između građana i institucija, domaćinima je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Delnice, Snježana Krizmanić podijelila prigodne prehrambene proizvode.
Ove aktivnosti u suradnji policije i Crvenog križa će se nastaviti i u narednom razdoblju, posjetom starijim stanovnicima drugih mjesta Gorskog kotara.

Stranica