Policija savjetovala građane u njihovom domu

  • Slika /Prevencija/2019/Ravna%20Gora%20-0%20(3).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Građani su srdačno i sa zanimanjem dočekali predstavnike policije i Crvenog križa, a policijski službenici su ih savjetovali o načinima na koje se mogu sami zaštititi od kaznenih djela na štetu njihove imovine.  

FOTO: PU primorsko-goranska

U petak, 8. studenoga policijski službenici Dario Tonković i Toni Stanić iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i Siniša Jurković, policijski službenik Policijske postaje Delnice u suradnji sa Snježanom Krizmanić ravnateljicom  Gradskog društva Crvenog križa Delnice, obišli su više domaćinstava na području Općine Ravna Gora. Tako su posjetili osam domaćinstava u naseljima Čiće, Hlevci i Hribac, u kojima žive stariji građani. Građani su srdačno i sa zanimanjem dočekali predstavnike policije i Crvenog križa, a policijski službenici su ih savjetovali o načinima na koje se mogu sami zaštititi od kaznenih djela na štetu njihove imovine.  Uz korisne savjete o prevenciji ove vrste kaznenih djela, odnosno krađa, drskih krađa, prijevara na kućnom pragu i teških krađa provaljivanjem, policijski službenicu su ih upoznali i s novim propisima iz prometa, upravnih poslova i zaštite osobnih podataka.
Potom je Snježana Krizmanić ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Delnice podijelila mještanima prehrambene proizvode, u znak suradnje i prijateljstva između mještana i institucija.
Obilaskom i posjetom starijim domaćinstvima s područja Općine Ravna Gora, nastavljene su preventivne aktivnosti policije u suradnji s Crvenim križem na području Gorskog Kotara. U planu je obilazak i drugih naselja s područja Gorskog kotara kako bi se u cilju zaštite i sigurnosti njih i njihove imovine educirao što veći broj građana, posebice starije životne dobi, koji nisu u mogućnosti prisustvovati drugim preventivnim aktivnostima namijenjenim ovoj populaciji.

Stranica