Policija prijavila trojicu zbog isticanja neprimjerene zastave na utakmici Hrvatska-Latvija

Slika A%20Nove%20Fotke/policija%20natpis.JPG

Dvojica osumnjičenika uhićena su iste večeri, dok su policijski službenici do trećeosumnjičenog došli tijekom kriminalističkog istraživanja 

FOTO: ilustracija

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (2000., 1989. i 1998.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili protupravno ponašanje opisano u članku 39. st.1. točka 5. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11, 114/22), a za koje je zakon predviđa novčanu kaznu od 260 do 1990 eura ili kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.  
 
Naime, tijekom odigravanja utakmice Europskih kvalifikacija između reprezentacija Hrvatske i Latvije, u petak, 8. rujna na stadionu Rujevica u Rijeci, redarska služba uočila je (dvije) muške osobe koje se protupravno ponašaju na način da su u nekoliko navrata vidno isticali zastavu s obilježjem kojim se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.
 
Redarska služba odmah je oduzela navedenu zastavu, dok su policijski službenici sa stadiona doveli dvojicu osumnjičenika u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je i trećeosumnjičeni (1998.) sudjelovao u protupravnom ponašanju te je i on naknadno doveden na kriminalističko istraživanje.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici doveli su dvojicu osumnjičenika na Općinski sud u Rijeci, kojem su protiv njih podnijeli i odgovarajuće prijave, a istom sudu naknadno je prijavljen i trećeosumnjičeni.
 

Stranica