Policija ponovno spriječila krijumčarenje osoba

Slika 2021/lisice.jpg

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Jučer u jutarnjim satima, na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo švicarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Moldavije, a u vozilu se nalazilo šest stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.
 
Nadalje, u popodnevnim satima je također na autocesti A6, zaustavljeno osobno vozilo njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Španjolske, a u vozilu su se nalazila četiri strana državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.
 
Svi strani državljani su tijekom postupanja izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica