Policija pomogla u spašavanju na moru

Slika A%20Nove%20Fotke/Pomorska%20(8).JPG

Zbog nemogućnosti pristajanja uz jedrilicu, uz pomoć razglasa i reflektora posada policijskog plovila navodila je osobe s jedrilice da uplove u uvalu Stražica na otoku Prviću kako bi ih mogli prekrcati na plovilo

FOTO: Ilustracija

Jučer, 30. rujna, u večernjim satima, zaprimljena je dojava da se na moru kod rta Stražica kod otoka Prvića nalazi jedrilica koja je ostala bez pogona, a na jedrilici su se nalazila dvojica državljana Belgije.

Ubrzo nakon zaprimanja dojave o navedenom događaju u pomoć im  je stiglo policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka.

Prilike na moru bile su vrlo zahtjevne, puhala je jaka bura, more je bilo valovito, a uz to već se bilo smračilo. 

Zbog nemogućnosti pristajanja uz jedrilicu, uz pomoć razglasa i reflektora posada policijskog plovila navodila je osobe s jedrilice da uplove u uvalu Stražica na otoku Prviću kako bi ih mogli prekrcati na plovilo. Dolaskom u uvalu Stražica, osobe s jedrilice pokušavale su se usidriti, ali zbog jakog udara vjetra u tome nisu uspjeli. Potom je posada policijskog plovila, uspjela pristati uz bok jedrilice i prekrcala neozlijeđene osobe na policijsko plovilo.

U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ''Sea help'', koje je oteglilo navedenu jedrilicu u luku Punat. Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i ni onečišćenja mora.

I ovom prilikom, zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru, posada policijskog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka, spasila je dvojicu nautičara koji su zatražili pomoć policije.

Stranica