Policija nastavlja suradnju s KD „Autotrolej“ u preventivnoj kampanji

Slika 2022/Prevencija%20%20-%20d%C5%BEepne%20kra%C4%91e.jpg

Cilj ove kampanje i suradnje je da preventivna poruka putem video spota bude dostupna tijekom ljeta što većem broju građana, te domaćim i stranim gostima

FOTO: PU primorsko - goranska

Policijska uprava primorsko-goranska nastavlja provedbu preventivne kampanje „BEWARE OF PICKPOCKETS: #PROTECTYOURPOCKET'', koja se provodi od 2018.godine na inicijativu Europske mreže za prevenciju kriminaliteta (EUCPN) na europskoj razini, a cilj je upozoriti građane na opasnost od džepnih krađa u različitim rizičnim situacijama.
Zahvaljujući dobroj suradnji s KD „Autotrolej“ d.o.o. ove godine je omogućeno građanima da u 31 vozilu javnog gradskog prijevoza koji pokrivaju gradske i prigradske linije pogledaju na LCD ekranima kratki video spot pod sloganom „PAZITE SE DŽEPARA“.  Ove godine video spot je postavljen na 83 LCD ekrana, te se prikazuje u vremenu od 17.svibnja do 30.rujna 2022.godine.  


  • Ne nosite sa sobom veće novčane iznose , već koristite kartice! 
  • Odvojite novac od osobnih isprava, ne zapisujte PIN brojeve! 
  • Ne odlažite novčanik, torbu i mobitel na blagajnama, policama ili na stolicama pored sebe u kafićima! 
  • Torbicu držite ispred sebe, poklopcem uz tijelo, ne sa strane ili straga! 
  • Budite oprezni kada vam netko nudi pomoć u gužvi vas nešto pita ili se drsko gura - ne upuštajte se u diskusije već provjerite novčanik! 
  • Ako ste pokradeni pozovite policiju i pretražite bližu okolicu. Ukoliko pronađete novčanik, spremite ga u vrećicu i predajte policiji - možda se otkriju korisni tragovi!
 
 
  
 
 

Stranica