​Policija na informativnim punktovima savjetovala građane i turiste

  • Slika 2021/Slika%201.jpg
  • Slika
  • Slika

Građane i strane goste savjetovalo se o samozaštiti i prevenciji krađa na plažama, krađama bicikla, motocikla, provalama u motorna vozila i stanove

Foto: PU Primorsko - goranska

Tijekom prošlog tjedna policijski službenici policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske zajedno su s policijskom službenicom iz Slovačke i policijskim službenikom iz Policijske uprave zagrebačke, organizirali informativne punktove po najavljenom rasporedu.
Informativni punktevi su organizirani u Lovranu, Mošćeničkoj Dragi, Jadranovu, Čavlima,  na Trsatskoj gradini, dok su se na graničnom prijelazu Brod na Kupi, u kampu Medveja, na Preluku, u Rabu  i Loparu podijelili preventivni letci i brošure građanima i stranim gostima.

Građane i strane goste savjetovalo se o samozaštiti i prevenciji krađa na plažama, krađama bicikla, motocikla, provalama u motorna vozila i stanove. Domaćim i stranim gostima nautičarima i voditeljima brodica podijeljeni su letci na hrvatskom i engleskom jeziku s informacijama o sigurnosti plovidbe na moru.

Ukupno je podijeljeno 710 letaka i brošura s različitom tematikom (prevencija drskih krađa, provala u stanove, provala u vozila, prijevara na kućnom pragu, uličnih prijevara, džepnih krađa, krađa na plažama, krađa bicikli,  savjeti za sigurnu plovidbu na moru, savjeti roditeljima i svima koji brinu o djeci da ne ostavljaju djecu samu u vozilima).
Tijekom ljetnih mjeseci  građanima vozačima na mnogim frekventnim mjestima dijele se letci „NE OSTAVLJAJTE DJECU SAMU U VOZILIMA“ nastao u suradnji MUP-a i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čime ih se nastoji osvijestiti da postoje opasnosti izlaganja djece visokim temperaturama, jer čak i kratak boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice. Kroz letke se također mogu upoznati s kaznenim odgovornostima ukoliko djecu ostave samu u vozilima.   

Danas, 30.kolovoza 2021. godine informativni punkt organizirat će se na Trsatskoj gradini tijekom jutarnjih sati.  
 
 
 
  

Stranica