​Policija mu pretragom pronašla neregistrirano oružje

Slika /2023/DELNICE-ORU%C5%BDJE-18.9..jpg
FOTO: PU primorsko-goranska
 
Delnička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom kojega se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Općinskog suda u Rijeci, provedena je pretraga doma kojim se osumnjičenik koristi na širem delničkom području i pri tome je od njega oduzeto neprijavljeno oružje: dijelovi vojne puške marke „Mannlicher-carcano“ (cijev, zatvarač bez udarne igle, okidač i kućište mehanizma), zračna puška nepoznate marke, pištolj marke „Reck“ sa spremnikom bez cijevi, prigušivač za vatreno oružje nepoznate marke, luk s tetivom marke „Browning“, kao i šest komada različitog vojnog streljiva.
 

Po završetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 39-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Podsjećamo građane da je akcijom „Manje oružja, manje tragedija" moguće policiji predati oružje i druga eksplozivna sredstva bez ikakvih sankcija. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:   

automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati policiju na broj 192.
Nakon poziva na njihove kućne adrese doći će policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti i na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.
 

Stranica