Policija ih zaustavila u krijumčarenju migrantima

Slika /A%20Nove%20Fotke/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Osumnjičenici su završetkom istraživanja kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, a dvojica stranaca su i predana pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske-uprave primorsko-goranske u proteklih tjedan dana proveli su tri odvojena kriminalistička istraživanja nad trojicom muškaraca (državljanin Srbije, Uzbekistana te državljaninom RH) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Riječ je o osumnjičenicima koje je policija uhvatila na autocesti A6 u Gorskom kotaru u prijevozu više stranih državljana osobnim vozilima, a koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su spomenuti osumnjičenici, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, za dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane preko područja RH do drugih zemalja Europske Unije.

Prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su završetkom istraživanja kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, a dvojica stranaca su i predana pritvorskom nadzorniku.

Stranica