Policija ih zaustavila pa ih prijavila za više kaznenih djela krivotvorenja isprava

Slika 2021/lisice.jpg

Svi su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok su trojica predana pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad petoricom hrvatskih državljana u dobi od 31, 34, 37 39, 48 zbog sumnje u počinje je kaznenih djela krivotvorenja isprava, zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Naime, policijski službenici su u petak 24. ožujka u popodnevnim satima na području Vrbovskog redovnom kontrolom prometa zaustavili teretno vozilo marke Scania, riječkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazili hrvatskih državljani u dobi od 39 i 48 godina. Pregledom putnika i tereta u pronađena su dva otpremna šumarska čekića. Ubrzo zatim zaustavljeno je osobno vozilo marke Opel, karlovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin u čijem posjedu je pronađen teretni list (popratnica) za prostorno drvo i drvnu sječu.

Naime, 48-godišnjak se sumnjiči da je je zajedno s 37-godišnjakom  od 20. do 24. ožujka nezakonito posjedovao šumarski otpremni čekić oznake i blok teretnih listova (popratnica) za prostorno drvo i drvnu sječu, a kojeg je neovlašteno dobio od otpremnika tvrtke sa sjedištem u Karlovačkoj županiji u vlasništvu 31-godišnjaka. Njih dvojica su navedenim  čekićem neovlašteno obilježavali drvne sortimente u najmanje šest navrata.
Također, 34-godišnjak se sumnjiči da je počinio jedno krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega i krivotvorenje isprave na način da je 24. ožujka posjedovao krivotvoreni šumarski čekić za otpremu te da je s istim otisnuo žig na drva koja je prevozio 39-godišnjak i time pribavio imovinsku korist.

Osim toga, tvrtka s područja Karlovačke županije se sumnjiči da je počinila kazneno djelo krivotvorenje službene ili poslovne isprave i kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti na način što je opisanim kaznenim djelima koje je počinio 31-godišnjal kao zaposlenik tvrtke pribavio imovinsku korist 37-godišnjeg i 48-godišnjeg osumnjičenika. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenicima utvrđeno je da su počinili 13 kaznenih djela krivotvorenja isprave, sedam kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave, dva kaznena djela krivotvorenja znakova za obilježavanje robe, mjera i utega i dva kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti. Svi su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok su trojica predana pritvorskom nadzorniku.

Stranica