Policija ih zatekla u ukradenom vozilu i s ukradenim sekundarnim sirovinama

Slika /A%20Nove%20Fotke/policija%20natpis.JPG

Prijavljeni su za četiri krađe i predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: ilustracija

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 40 i 44 godine zbog sumnje na počinjenje  kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Naime, policija ih je zatekla 16. veljače ove godine na širem opatijskom području pri pokušaju prodaje otuđenih sekundarnih sirovina. Utvrđeno je kako je za jednim od njih raspisana potraga zbog počinjenja kaznenih djela te da je vozilo u kojem su dovezli sekundarne sirovine otuđeno početkom veljače na području Rijeke.

Obojica su privedena na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su sekundarne sirovine s kojima su zatečeni, odnosno  stupove od mesinga, držač lampe i drugo  otuđili iste noći iz prostora svetišta na Trsatu. Osim toga, utvrđeno je kako su tijekom veljače sa šetnice na području Ičića i Opatije  otuđili  te potom prodali više metara ograde i stupića od mesinga, rasvjetni stup od bronce i druge predmete u vlasništvu jedinice lokalne samouprave.

Sveukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 15.000 eura.  Vozilo s kojim su zatečeni je oduzeto i vraćeno vlasniku.

Obojica su kazneno prijavljena za četiri krađe i predani pritvorskom nadzorniku.

Stranica