Policija i dalje sprječava krijumčarenje osoba

Slika 2023/bljeskalica.jpg

Osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar i Policijske postaje Vrbovsko tijekom vikenda pa do danas proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom stranih državljana (Srbija, Bangladeš i Cipar) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Osumnjičeni državljanin Srbije je 5. travnja pronađen po potrazi i uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo, a sumnjiči se da je 30. prosinca 2021. godine vozilom oštetio rampu na naplatnoj postaji u bijegu od policijskih službenika te kasnije zaustavio vozilo i udaljio se pješke. Policijski službenici su tada u vozilu zatekli jednog stranog državljanina, a ostali su pronađeni na autocesti A6 u tunelu.
 
Ostala dvojica osumnjičenika (državljani Bangladeša i Cipra) su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.
 
Prema strancima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Po završetku kriminalističkih istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, spomenuti osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku.
 
 

Stranica