"Policajac - moj prijatelj"

Slika Prevencija/2019/Belveder.jpg

Preventivne aktivnosti ove vrste nastavit će se i u sljedećim mjesecima

FOTO: PU primorsko-goranska
 
U informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke danas je održano predavanje za djecu Dječjeg vrtića „Belveder“.
Predavanje na temu „Policajac -  moj prijatelj“ održala je policijska službenica Antonija Ferenčak iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, koja je tom prilikom djecu  upoznala s policijskom opremom (službena kapa, palica, lisice) i s poslovima policije te im približila važnost policijskog djelovanja za sigurnost cjelokupne zajednice.
Kroz priču i igru upoznala je djecu s informacijama koje su važne za sigurno kretanje djece u prometu. Prilikom prezentacije reflektirajućeg  policijskog prsluka i stop palice  djeca su imala priliku i isprobati ih, a tijekom predavanja  upoznala su se i  s nekim od postupaka koji se koriste u kriminalističkoj tehnici, kao što je uzimanje otiska  prsta.
 
Preventivne aktivnosti ove vrste nastavit će se i u sljedećim mjesecima kako bi se kroz program „Policajac -  moj prijatelj“  i najmlađi članovi naše zajednice upoznali se radom policije, ali i usvojili  znanja o pravilnom ponašanju u prometu.
 

Stranica