Pokušali nezakonito preko granice

Slika granica.jpg

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa su mjestu Permani 17. svibnja oko 20 sati zatekli 4 državljana Afganistana i jednog državljanina Irana. Utvrđeno je da su svi navedeni državljani prethodno su v

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa su u mjestu Permani 17. svibnja oko 20 sati zatekli 4 državljana Afganistana i jednog državljanina Irana. Utvrđeno je da su svi navedeni državljani prethodno već zatražili azil u Hrvatskoj. Kriminalističkim istraživanjem otkriveno je kako su navedeni stranci samovoljno napustili prihvatilišta za azilante u Kutini i Zagrebu, te su namjeravali ilegalno prijeći državnu granicu sa Slovenijom. Slijedećeg dana oko 22 sata u mjestu Mučići policijski službenici su ponovno zatekli tražitelje azila, 1 državljanina Irana i 3 državljana Afganistana, koji su namjeravali nezakonit prelazak državne granice.

Protiv svih navedenih stranaca Prekršajnom sudu u Opatiji podnosi se optužni prijedlog, zbog pokušaja nezakonitog prelaska državne granice.



Stranica