Pojačani nadzor prometa – 202 prekršaja

Slika /A%20Nove%20Fotke/Kontrola%20prometa-novo.JPG

U istom razdoblju u prometu su zatečena i tri recidivista, od kojih dva u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, a jedan je upravljao vozilom prije stjecanja prava.

FOTO: Ilustracija

Tijekom vikenda  policija je  pojačano  nadzirala promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
U tom razdoblju zabilježena su 202 prometna prekršaja, i to: 54 prekršaja prekoračenja brzine,  26  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 91 prometni prekršaj.
Najveća koncentracija alkohola od 2,04 g/kg izmjerena je 59-godišnjem vozaču zaustavljenom  11. listopada oko 22.50 sati na području otoka Raba. Upravljao je vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, a utvrđeno je kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole. Spomenuti vozač je zadržan u službenim prostorijama policije.
Najveća brzina kretanja vozila izmjerena je 10. listopada oko 13.50 sati na vijaduktu Svilno, gdje je zatečen  29-godišnji vozač osobnog vozila marke Subaru, riječkih registracijskih oznaka, koji se kretao brzinom od 141 km/h unatoč ograničenju brzine od 80 km/h.
U istom razdoblju u prometu su zatečena i tri recidivista, od kojih dva u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, a jedan je upravljao vozilom prije stjecanja prava.
Spomenuti vozači i drugi zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja su prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica