Pojačan nadzor prometa tijekom vikenda - rezultati

Slika 2021/PROMET-NOVO-PALICA-KONTROLA-16.9..jpg

Najveća brzina od 143 km/h evidentirana je jučer, 19. prosinca oko 19,40 sati na autocesti A7, u tunelu Škurinje gdje se vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 70 km/h

FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda policija je u provedbi pojačanog nadzora prometa na cestama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila ukupno 234 prometna prekršaja.
Tijekom nadzora najviše je evidentirano prekršaja prekoračenja brzine, njih 86, slijedi 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 nekorištenja sigurnosnog pojasa te pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Osim spomenutih, evidentiran je i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i 96 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 143 km/h evidentirana je jučer, 19. prosinca oko 19,40 sati na autocesti A7, u tunelu Škurinje gdje se vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 70 km/h.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, izdvajamo 66-godišnjeg vozača kojega su policijski službenici zatekli u Crikvenici u petak, 17. prosinca oko 22,35 sati i pri tome mu izmjerili koncentraciju alkohola od 2,64 promila.  Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka.

Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod 19 vozača, dvoje ih je u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg, osam vozača je bilo s 1,51 i više, dok je jedan vozač u kategoriji do 0,50 g/kg.
Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 23 prometne nesreće, od kojih su dvije s ozlijeđenim osobama. U prometnim nesrećama jedna je osoba je teže, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Isto tako, tijekom vikenda je 13 vozača isključeno je iz prometa radi upravljanja vozilom pod utjecajem opojnog sredstva (alkohol ili droga), od kojih je dvoje vozača bilo pod utjecajem droga. Također, na mjestu prekršaja oduzeto je 13 vozačkih dozvola.
Pozivamo i ovom prilikom  vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
 

Stranica