Pod utjecajem alkohola upravljao vozilom i bježao policijskoj ophodnji

Slika /policija05.jpg

Unatoč zvučnim i svjetlosnim signalima policije, 21-godišnjak se nije zaustavio sve do središta Matulja gdje ga je sustigla policijska ophodnja

FOTO: Ilustracija
 
Noćas oko 2 sata na području Opatije policijska ophodnja uočila je osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, koje se kretalo nepropisnom brzinom u smjeru Rijeke, odnosno Preluka.  
 
Kada su policijski službenici pokušali zaustaviti vozilo, vozač je nastavio vožnju povećanom brzinom preko Preluka prema Matuljima. Unatoč zvučnim i svjetlosnim signalima policije nije se zaustavio sve do središta Matulja gdje ga je sustigla policijska ophodnja.
 
Riječ je o 21-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,77 promila. Priveden je na postupanje u Policijsku postaju Opatiju gdje je k tome utvrđeno kako je upravljao tehnički neispravnim vozilom.
 
Završetkom postupanja, zbog počinjenih prekršaja je 21-godišnjak sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je predložena novčana kazna od najmanje 1040 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Stranica