​Pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće i prekršaje

Slika /A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Pozivamo još jednom vozače na odgovorno ponašanje i poštivanje svih prometnih propisa

FOTO: Ilustracija
 
Jučer su na crikveničkom i riječkom području evidentirana dva strana državljana koji su pod utjecajem alkohola upravljali teretnim vozilima.
 
U Selcu je sinoć oko 21 sat zaustavljen 40-godišnji slovenski državljanin dok je teretnim vozilom, slovenskih nacionalnih oznaka, počinio prekršaj pretjecanja preko pune linije na kolniku. Alkotestiranjem mu je k tome utvrđena koncentracija alkohola od 1,09 promila.
 
U Rijeci je pak oko 23.25 sati na području Turnića 53-godišnji češki državljanin upravljao teretnim vozilom, čeških nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,16 promila i pri tome izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Naime, krećući se vozilom unazad u blizini benzinske postaje udario je u stup agregata.
 
Osim spomenutog, u Rijeci je jučer ujutro oko 6.10 sati evidentirana i prometna nesreća koju je pod utjecajem alkohola izazvao 60-godišnji hrvatski državljanin. Upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.04 promila i bez vozačke dozvole, u ulici Branimira Markovića je udario u zid.
 
Navedeni prekršitelji su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama čime su im određene novčane kazne i izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom na području RH u trajanju do tri mjeseca. 
 
U cilju veće sigurnosti prometa na cestama još jednom pozivamo vozače na odgovorno ponašanje i poštivanje svih prometnih propisa.

Stranica