​Pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole izazvao prometnu nesreću u blizini pruge Rijeka-Zagreb

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Vozač iz Litve izazvao prometnu nesreću pored željezničke pruge pa je na dva sata bio obustavljen sav željeznički promet na dionici Ogulin - Moravice  

FOTO: Ilustracija
 
Na području Vrbovskog u srijedu, 7. veljače, dogodila se prometna nesreća zbog koje je od 17,50 do 19,50 sati bio obustavljen željeznički promet na relaciji Ogulin - Moravice.
 
Nesreću je oko 17.45 sati na DC 42 u mjestu Luki izazvao 39-godišnji državljanin Litve koji je upravljajući osobnim vozilom, nacionalnih oznaka Litve, u pravcu Ogulina kod prijelaza ceste preko željezničke pruge sletio s kolnika.

Naime, krećući se nepropisnom i neprilagođenom brzinom, u nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i sletio izvan ceste gdje je potom udario u kameni nasip pored željezničke pruge Zagreb - Rijeka. Zbog toga je od 17,50 do 19,50 sati bio obustavljen sav željeznički promet na dionici Ogulin - Moravice.
 
Vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti putnu ispravu, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,65 promila.
 
Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenja navedenih prekršaja, po završetku postupanja osumnjičeni 39-godišnjak je jučer doveden nadležnom prekršajnom sudcu koji mu je donio presudu u skladu s važećim zakonskim propisima, odnosno prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Osim toga je i sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o strancima.
 

Stranica