Počinio prometne prekršaje pa lažno prijavio krađu vozila

Slika /A%20Nove%20Fotke/Kostrena-Edward%20(10).JPG

Nedugo prije prijave  krađe vozila na području Opatije nije postupio po znakovima policije za zaustavljanje ....

FOTO: Ilustracija

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na lažno prijavljivanje kaznenog djela te počinjenje više prometnih prekršaja.
Osumnjičeni je sinoć, 2. studenoga prijavio policiji krađu osobnog vozila marke Mercedes, navodno parkiranog na području Matulja, a u kojem je ostavio ključeve dok je otišao do kioska. „Otuđeno“  vozilo pronađeno je iste večeri u Opatiji, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je  25-godišnjak s tim osobnim vozilom počinio više prometnih prekršaja. Naime, nedugo prije prijave  krađe vozila na području Opatije nije postupio po znakovima policije za zaustavljanje, vozilom je „proklizavao“ na raskrižju, a po pronalasku vozila je utvrđeno da je vozilo tehnički neispravno. Isto tako, utvrđeno je da je osumnjičeni 25-godišnjak vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.
Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen za lažno prijavljivanje kaznenog djela te prekršajno, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenja navedenih prekršaja u prometu.
 

Stranica