Početak akcije „Prvi koraci u prometu“

  • Slika /PROMET/Dom%20mladih2019-mala.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U formi jednodnevne nastave, koja se sastoji od teorijskog te praktičnog dijela na improviziranom prometnom poligonu, učenici uče o prometu, prelaženju kolnika preko pješačkog prijelaza ...

FOTO: PU primorsko-goranska

Danas, 9. listopada u Domu mladih u Rijeci započela je prometno-preventivna akcija „Prvi koraci u prometu“,  koja se provodi od 1998. godine. Ove školske godine akcijom je obuhvaćeno oko 2.500 učenika prvih razreda osnovne škole s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije. Cilj je da učenici usvoje osnovna znanja o prometu, nauče sigurno se kretati od kuće do škole te da se kod učenika od najranije dobi razvija prometna kultura. U realizaciji sudjeluju djelatnici Doma mladih u suradnji s policijskim službenicima prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske, Županijskim savjetom za sigurnost prometa na cestama te nadležnim službama Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. 
Akcija je započela sudjelovanjem učenika prvog razreda riječke Osnovne škole „Brajda“, koje su tim povodom pozdravili predstavnici Doma mladih, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te Dino Dolušić, policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog promete ove Policijske uprave, naglasivši važnost prometne edukacije i sigurnog sudjelovanja u prometu. U formi jednodnevne nastave, koja se sastoji od teorijskog te praktičnog dijela na improviziranom prometnom poligonu, učenici uz  stručno vodstvo Borisa Barića, policijskog službenika za preventivu u cestovnom prometu iz Postaje prometne policije Rijeka i Josipa Šarlije, djelatnika Doma mladih, uče o prometu, prelaženju kolnika preko pješačkog prijelaza kada nema semafora, sa semaforom, kada promet regulira prometni policajac te vježbaju vožnju i kretanje biciklom u prometu.
Prometno-preventivna akcija  „Prvi koraci u prometu“ nastavlja se na akciju „Poštujte naše znakove“,  u sklopu koje su policijski službenici tijekom rujna održavali predavanja za učenike prvih razreda, nagradili ih prigodnim poklonima iz sredstava Nacionalnog programa za sigurnost prometa na cestama te pojačano nadzirali promet u zonama škola.
Spomenute akcije u cilju unapređenje prometne kulture provode se već niz godina i dobro su prihvaćene i od učenika, njihovih učitelja i roditelja.

Stranica