Početak akcije „Prvi koraci u prometu“

  • Slika 2022/Prvi%20koraci%20u%20prometu%201.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program se realizira u obliku jednodnevne nastave koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela na improviziranom prometnom poligonu 

FOTO: Ilustracija

Danas, 21. rujna u Domu mladih u Rijeci započela je prometno-preventivna akcija „Prvi koraci u prometu“. Akcija se provodi od 1998. godine, a namijenjena je učenicima prvih razreda osnovne škole kako bi se upoznali s osnovnim prometnim pravilima i propisima te usvojili pravilnaponašanja u prometu.

Akcija je započela sudjelovanjem učenika prvog razreda riječke Osnovne škole „Brajda“, koje su tim povodom pozdravili Goran Gračanin, ravnatelj Doma mladih, Josip Šarlija, voditelj programa  i Jure Jurković, policijski službenik Službe prometne policije ove Policijske uprave, naglasivši važnost prometne edukacije i sigurnog sudjelovanja u prometu.

Program se realizira u obliku jednodnevne nastave koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela na improviziranom prometnom poligonu te ima preventivni karakter, a u realizaciji sudjeluju djelatnici Doma mladih u suradnji s djelatnicima prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske. Učenici se educiraju o prometu, prelaženju kolnika preko pješačkog prijelaza kada nema semafora, sa semaforom, kada promet regulira prometni policajac te vježbaju vožnju i kretanje biciklom u prometu.

Spomenuta akcija dobro je prihvaćena od učenika, njihovih učitelja i roditelja.

Stranica