Po dojavi građana policija zaustavila alkoholiziranog vozača

Slika A%20Nove%20Fotke/Kostrena-Edward%20(10).JPG

Izrečena mu je novčana kazna od 4.000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „C+E“ kategorije na rok od devet mjeseci

FOTO: ilustracija

Zahvaljujući pravovremenoj dojavi građana, policija je jučer, 22. kolovoza oko 16.15 sati na čvoru Ravna Gora zaustavila 39-godišnjeg vozača teretnog vozila, pulskih registracijskih oznaka.

Naime, prema  zaprimljenoj  dojavi,  spomenuti je vozač krećući se u smjeru Rijeke autocestom A6, u zoni radova, retrovizorom okrznuo drugo teretno vozilo.

Postupajući po dojavi, teretno vozilo pulskih registracijskih oznaka uočio je i zaustavio policijski službenik-motocikl iz Policijske postaje Vrbovsko. Zaustavljenom 39-godišnjem vozaču izmjerena je koncentracija alkohola od 2,85 g/kg vozaču nakon čega je priveden i zadržan u službenim prostorijama policije.

Danas je doveden na prekršajni odjel općinskog suda gdje mu je nakon provedenog postupka donijeta presuda kojom mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 4.000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „C+E“ kategorije na rok od devet mjeseci.

Također, oduzeta mu je i manja količina droge koju je neovlašteno posjedovao te mu je zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izrečena novčana kazna.

Stranica