​Otuđio registarske pločice i postavio ih na vozilo kojemu je istekla prometna dozvola

Slika /A%20Nove%20Fotke/Kontrola%20prometa-novo.JPG

Policija je 42-godišnjaka zaustavila u prometu kada je upravljao osobnim vozilom s registracijskim oznakama drugog vozila

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom radi sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.
 
Riječ je o počinitelju kojega su jučer u popodnevnim satima, službenici prometne policije zaustavili na Vežici u Rijeci kada je upravljao osobnim vozilom marke Mazda. Provjerom je utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registracijske pločice, odnosno pločice s osobnog vozila marke Citroen C3. Također je utvrđeno kako je registracija i prometna dozvola zaustavljene Mazde istekla još u rujnu prošle godine.
 
U nastavku postupanja policije, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 42-godišnjak u prosincu prošle godine otuđio registracijske pločice s vozila Citroen u vlasništvu 60-godišnje hrvatske državljanke i postavio ih na svoje osobno vozilo te se njime koristio u prometu dok ga jučer nije zaustavila policija.
 
Po završetku istraživanja, protiv 42-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu za navedeno kazneno djelo krivotvorenje isprave.
 

Stranica