Otkriveni višestruki provalnici u apartmane i vikendice

Slika traka06.jpg

 Danas su javnosti na redovnoj konferenciji za novinare Policijske uprave primorsko-goranske predstavljeni rezultati više kriminalističkih istraživanja kaznenih djela imovinskog kriminaliteta,

Foto: Ilustracija

Danas su javnosti na redovnoj konferenciji za novinare Policijske uprave primorsko-goranske predstavljeni rezultati više kriminalističkih istraživanja kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, koja su počinjena od prosinca 2012. do travnja ove godine. Novinarima su se obratili voditelj Službe općeg kriminaliteta Robert Tomac, načelnik Policijske postaje Crikvenica Damir Volf i pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Branimir Brnčić, iz Policijske postaje Opatija.

Izloženi su detalji o provalama koje su počinjene u apartmanima i vikendicama na području dviju navedenih policijskih postaja. Na meti provalnika našlo se zlato, umjetničke slike i tehnička roba. Pronađen je velik broj ukradenih predmeta, kao i više od 80 000 kn pribavljenih prodajom ukradenih stvari.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem policija je otkrila da su dvije osobe počinile 11 teških krađa na području Opatije, kojima je za vlasnike nastupila materijalna šteta od najmanje 130 000 kn. Crikvenička policija je prijavila tri počinitelja, zbog 26 teških krađa, 1 krađe, 8 prikrivanja, 1 davanja lažnog iskaza i 1 kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Materijalna šteta se procjenjuje na najmanje 250 000 kn.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju i dalje, s ciljem rasvjetljavanja svih detalja, kao i zbog činjenice da određeni broj vlasnika nije boravio u navedenim objektima nakon provala.



Stranica