​Otkriven počinitelj teške krađe u Kostreni iz 2015. godine

Slika /A%20Nove%20Fotke/Uhi%C4%87enik.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“  otkriven je 23-godišnji počinitelj teške krađe iz 2015. godine

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su višegodišnje kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje teške krađe 2015. godine na području Kostrene,  te kazneno prijavili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina.
 
Riječ je o istraživanju koje je provedeno u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba kojim je uz pomoć bioloških i kontaktnih vještačenja otkriven počinitelj navedenog kaznenog djela.
Kriminalističkim istraživanjem je  utvrđeno da je 23-godišnjak, tada s nepunih 18-godina, 12. kolovoza 2015. godine provalio u obiteljsku kuću na području Kostrene, u vlasništvu 79-godišnjeg hrvatskog državljanina, pri tome oštetivši razne dijelove kuće. Time je vlasniku u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio materijalnu štetu u vrijednosti više tisuća kuna.
Osim toga, istraživanjem je utvrđeno da je istovrsno kazneno djelo počinio i prošle 2020. godine u ožujku na području nadležnosti druge policijske uprave koja je za njime raspisala potragu. Osumnjičenik je 7. lipnja uhićen na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
 
Zbog osnova sumnje u počinjenje teške krađe u pokušaju, završetkom kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Stranica