​Otkrivajući osobne i bankovne podatke nepoznatoj osobi oštećena za više tisuća kuna, oprezno!

Slika /A%20Nove%20Fotke/tipkovnica.jpg

Apeliramo na građane da budu vrlo oprezni pri kupoprodajnim transakcijama putem interneta s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela računalne prijevare

FOTO: Ilustracija
 
Opatijska policija zaprimila je kaznenu prijavu i provodi kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo računalne prijevare kojom je oštećena 39-godišnja hrvatska državljanka.

Prema dosad utvrđenom, spomenuta oštećenica je prije dva dana, nakon što je objavila na internetu oglas o prodaji proizvoda, dobila poruku „navodnog“ kupca koji je od nje pod izlikom kupnje proizvoda, tražio podatke o broju bankovnog računa, broja njezine kartice, kao i osobne podatke. Oštećenica je bez da je osobu kontaktirala putem telefona i provjerila o kome je riječ dostavila mu spomenute podatke te nakon određenog vremena uvidjela da joj uplata za dogovoreni traženi proizvod nije dospjela, ali joj je zato s bankovnog računa „nestalo“ sedam tisuća kuna.
 
Ovim opisanim događajem još jednom apeliramo na građane da budu vrlo oprezni prilikom kupoprodajnih transakcija putem interneta s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela računalne, odnosno internetske prijevare. Posebno upozoravamo da se osobni podaci te brojevi bankovnih računa i kartica ne ustupaju nepoznatim osobama, bez prethodno obavljenih provjera.  
 
Više savjeta i informacija o internetskim prijevarama mogu se vidjeti ovdje

Stranica