​Osumnjičena za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Slika /A%20Nove%20Fotke/policija12.JPG

Kao odgovorna osoba tvrtke, 70-godišnjakinja je omogućivši prodaju nekretnine u vlasništvu tvrtke svom članu obitelji, oštetila ostale suvlasnike

FOTO: Ilustracija
 
Kaznenom prijavom protiv 70-godišnje kanadske državljanke dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Riječ je o osumnjičenici za koju je istraživanjem utvrđeno kako je u prosincu 2011. godine, kao suvlasnica i odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko-goranske županije, s američkim državljaninom, sa stalnim boravištem u RH, sklopila ugovor o kupoprodaji nekretnine u vlasništvu navedene tvrtke u vrijednosti 950.000 kuna.
Radi se o dvije stambene kuće u koje su ostali suvlasnici tvrtke kroz više od deset godina ulagali veća materijalna sredstva za kupnju, adaptaciju i održavanje, a 70-godišnjakinja je navedenom prodajom i ovjerom kod javnog bilježnika o predaji vlasništva kupcu, u cilju ostvarenja protupravne imovinske koristi istu omogućila u stvari svom članu obitelji, a na štetu ostalih suvlasnika.
 
Time je počinila kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju za koje je i kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Stranica