Osumnjičen za više krađa i pokušaj razbojničke krađe

Slika 2021/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Sumnjiči se da je tijekom listopada u više navrata iz više trgovina na području Rijeke, Kastva te jednom u studenom u Lovranu otuđio nekoliko uređaja za domaćinstvo, alkoholna pića, razni alat i prehrambene proizvode

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i pokušaja razbojničke krađe.
Sumnjiči se da je tijekom listopada u više navrata iz više trgovina na području Rijeke, Kastva te jednom u studenom u Lovranu otuđio nekoliko uređaja za domaćinstvo, alkoholna pića, razni alat i prehrambene proizvode.

Također se sumnjiči da je u listopadu počinio razbojničku krađu u pokušaju. Naime, iz trgovine na području Škurinja u Rijeci pokušao otuđiti nekoliko prehrambenih proizvoda u čemu ga je spriječio zaštitar. Prilikom pokušaja sprječavanja krađe navedenih proizvoda, osumnjičenik je prijetio zaštitaru oštrim predmetom. Potom je otuđene proizvode bacio u kolica ispred ulaza u trgovinu te se udaljio.

Za osumnjičenim 66-godišnjakom raspisane su potrage temeljem kojih je uhićen. Počinjenim kaznenim djelima oštećene su tri tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, tri sa sjedištem na području zagrebačke županije i jedna na području Rijeke za iznos od oko 16 400 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica