Osumnjičen za pustošenje šume na području Vrbovskog

Slika A%20Nove%20Fotke/policija%20natpis.JPG

Protuzakonitim radnjama je počinio materijalnu štetu u iznosu većem od 48.000 eura

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pustošenja šuma.
Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji s inspekcijama nadležnim za šume.
 
Utvrđena je osnovana sumnja da je 61-godišnjak navedeno kazneno djelo počinio tijekom ožujka ove godine, na način da je protivno važećim propisima i bez ikakvih odobrenja u potpunosti posjekao stabla na nekoliko parcela u vlasništvu drugih osoba.
 
Uz to, na još dvije parcele je angažirao ovlaštenu osobu koja je doznačila stabla za sječu, nakon čega je posjekao više stabala nego ih je bilo doznačeno za sječu.
 
Najveći dio porušenih stabala je izvukao na stovarište uz šumsku cestu, dok je dio posječenih stabala ostao na jednoj od parcela.
 
Sva posječena stabla nalazila su se na parcelama na kojima se prema važećim propisima nije smjela obaviti potpuna sječa.
 
Na ovaj način porušio je oko 1.500 kubnih metara stabala, koja su mu u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja privremeno oduzeta.
 
Prema trenutnoj cijeni ogrjevnog drva,  opisanim protuzakonitim radnjama je počinio materijalnu štetu u iznosu većem od 48.000 eura.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja policija protiv 61-godišnjeg osumnjičenika podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica