Osumnjičen za prouzročenje stečaja i druga kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta

Slika /A%20Nove%20Fotke/novac-novo.jpg

Osumnjičeni 37-godišnjak nije pokrenuo stečajni postupak riječke tvrtke što je bio u obvezi jer je tvrtka imala evidentirane i neizvršene osnove za plaćanje pa je tako prouzročio stečaj tvrtke

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko-goranske županije tijekom 2017. godine povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa tvrtke koju zastupa na način da je tvrtki sa sjedištem u državi izvan Europske unije posudio gotovo tri milijuna kuna, a ista nije ta sredstva vratila na račun spomenute tvrtke već drugoj tvrtki s kojom je 37-godišnjak ugovorno povezan. Time je tvrtki iz PGŽ-a umanjena imovina te nije bile moguće podmiriti obveze plaćanja poreza i ostalih računa. Također nije pokrenuo ni stečajni postupak što je bio u obvezi budući da 120 dana je tvrtka imala evidentirane i neizvršene osnove za plaćanje pa je tako prouzročio stečaj tvrtke. Uz to je omogućio nekim vjerovnicima plaćanje dugovanja preko reda, a na štetu drugih vjerovnika.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela prouzročenje stečaja, pogodovanje vjerovnika i povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, 37-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Stranica