Osumnjičen za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Slika /novac02.jpg

Potpisujući  s navedenim osobama lažni ugovor o kreditiranju, uzeo im je novac za obradu tzv. kredita, a koji nikada nije ostvaren.

FOTO: Ilustracija
 
U nastavku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom, utvrđeno je počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.
 
Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Viškovu,  s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, tijekom 2018. godine objavio lažni oglas o kreditiranju građana čime je doveo u zabludu i materijalno oštetio 20 hrvatskih državljana. Potpisujući  s navedenim osobama lažni ugovor o kreditiranju, uzeo im je novac za obradu tzv. kredita, a koji nikada nije ostvaren. Ukupna materijalna šteta iznosi 34.000 kuna.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, policija je protiv osumnjičenog 30-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Stranica