Osumnjičen za pranje novca i zlouporabu položaja i ovlasti

Slika 2023/NOVAC.jpg

Osumnjičeni 45-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik u svojstvu odgovorne osobe tvrtke sa sjedištem u Primorsko - goranskoj županiji 2019. godine bez odobrenja članova tvrtke protupravno prenio i otuđio osigurana novčana sredstva u iznosu od oko 18 290 eura s police životnog osiguranja tvrtke na novu policu koju je ugovorio na svoje osobno ime  i s kojim novčanim sredstvima može isključivo on osobno raspolagati. Osim toga, u veljači ove godine s ciljem prikrivanja te nezakonito stečene koristi novčana sredstva prenio i uložio u novu investicijsku policu životnog osiguranja s ciljem trgovanja fondovima i dionicama sa svrhom stjecanja veće kapitalne dobiti čime je počinio kaznena djela pranja novca i zlouporaba položaja i ovlasti.

Nadalje, osumnjičeni je kao odgovorna osoba tvrtke u prosincu 2016. godine, bez znanja i suglasnosti članova tvrtke ugovorio dobrovoljno mirovinsko osiguranje u svoje ime te je time oštetio tvrtku za oko 5 670 eura čime je počinio kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 45-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica