Osumnjičen za počinjenje dvije prijevare

Slika /novac1.jpg

Policija 81-godišnjaka sumnjiči da je tijekom 2020. godine doveo u zabludu dvojicu hrvatskih državljana koji su u njegovo ime podignuli kredit u novčarskoj instituciji, a on im nije vratio novčani iznos, niti je uplatio nagradu za učinjenu uslugu. Tako ih je oštetio za oko 100.000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka riješena su dva kaznena djela prijevare iz 2020. godine. Riječ je o kaznenim djelima za koja se sumnjiči  81-godišnji hrvatski državljanin.
Naime, istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičenik,  u suradnji s još jednom osobom koja trenutačno nije dostupna policiji,  tijekom 2020. godine doveo u zabludu dvojicu hrvatskih državljana, starosti 65 i 71 godina, pa su u njegovo ime podignuli kredit u novčarskoj instituciji, a on im nije vratio novčani iznos, niti je uplatio nagradu za učinjenu uslugu.  Tako ih je materijalno oštetio za oko 100.000 kuna.
Po završetku istraživanja, 81-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela.

Stranica