Osumnjičen za nedozvoljenu trgovinu 264 kg duhana

Slika /vijesti/2020/DUHAN-2-7.5.2020..jpg

Policija je jučer zatekla 37-godišnjaka na autocesti A6, dok je prevozio 264,30 kg duhana bez potrebne dozvole u nerigistriranom vozilu i bez vozačke dozvole

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina.
 
Sumnjiči se jer ga je policija jučer, 13. prosinca oko 11.20 sati zatekla na autocesti A6 kod Vrbovskog, dok je prevozio duhan bez potrebne dozvole, odnosno bez trošarinskih markica Ministarstva financija. Sitno rezani duhan u količini od 264,30 kilograma je pronađen u osobnom vozilu marke Ford Focus, pakiran u vrećama. Spomenuti duhan mu je oduzet, a uz spomenuto je utvrđeno da je 37-godišnjak upravljao neregistriranim vozilom bez vozačke dozvole, tj. prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.
 
Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 37-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Poradi počinjenih prekršaja u prometu sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osiguranju.
U suradnji sa Carinskom ispostavom Rijeka,  37-godišnjaku je privremeno oduzeto i vozilo, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog poradi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o trošarinama.
 

Stranica