Osumnjičen za još 15 djela imovinskog kriminaliteta

Slika uhicenik01.jpg

Osumnjičeni 38-godišnjak je kazneno prijavljen za ukupno 26 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, a sveukupna šteta se cijeni na oko 410.000 kuna.

FOTO: Ilustracija 


U nastavku kriminalističkog istraživanja koje su policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli u suradnji s policijskim službenicima I. policijske postaje Rijeka,  utvrđena je sumnja da je 38-godišnji hrvatski državljanin osim već razriješenih 11 kaznenih djela krađa i teških krađa počinio još 15 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.
U sklopu ranije provedenog kriminalističkog istraživanja pronađen je veći dio otuđenih, ali i drugih predmeta koje su osobe kupile u dobroj vjeri od osumnjičenog 38-godišnjaka. Riječ je o klima uređajima, raznom alatu i sličnim predmetima za koje je utvrđeno da ih je 38-godišnjak otuđio tijekom 2019. godine te u prvih nekoliko mjeseci ove godine na području Liburnije i Rijeke.
Materijalna šteta nastala počinjenjem ovih 15 kaznenih djela, većinom teških krađa cijeni se na oko   250.000 kuna.
Uključujući i ranije provedeno kriminalističko istraživanje, osumnjičeni 38-godišnjak je kazneno prijavljen za ukupno 26 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, a sveukupna šteta se cijeni na oko 410.000 kuna.
Po završetku kriminalističkog istraživanja 38-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.


Riješeno 11 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta
 

Stranica